Tuincoaching

Ecotuincoaching voor stads- en plattelandstuinen

Meer en meer mensen willen de natuur beleven in hun tuin. Ze willen planten die echt passen bij de grondsoort en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Ze willen een mooie praktische tuin waarin het zalig is om te zitten en tegelijk ecologisch verantwoord tuinieren.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe weet je wat je tuin nodig heeft en welke planten geschikt zijn? Waar moet je rekening mee houden en wat is de juiste timing?

Als ecotuincoach help ik je daarbij. Ik bied 3 verschillende pakketten aan: voor wie heel concreet ecologisch advies wil, voor wie een gedetailleerd plan van aanpak op maat van zijn of haar tuin en wensen wil, en voor wie liever alles uit handen wil geven.

01. Ecoadvies to go

Tuinanalyse en ecologisch advies

Tijdens een 2 à 3 uur durend bezoek maak ik een grondige tuinanalyse, krijg je inzicht in wat er groeit en bloeit en geef ik advies om je tuin ecologischer te maken, ecologisch aan te leggen of zelfs over te stappen op permacultuur. Daarbij ligt de focus op ecologie , maar ook uitzicht en onderhoudsvriendelijkheid krijgen prioriteit. 

Na afloop maak ik voor jou een document met de samenvatting van de analyse, het advies en al mijn tips. 

-Prijs: vanaf € 175 excl. btw, inclusief verplaatsingskosten binnen een straal van 15 km.

20180531_202043 (1)
02. Weet van aanpakken

Gedetailleerd plan van aanpak voor een ecologische en onderhoudsvriendelijke tuin

Na een grondige tuinanalyse ( zie pakket 1) maak ik een gedetailleerd implementatieplan op maat van jouw tuin en wensen dat de leidraad vormt van de (her)aanleg van je tuin. Aan de hand van dit chronologische plan van aanpak weet je: 

  • Welke stappen je wanneer moet zetten.
  • Hoeveel tijd je zult spenderen aan elke stap.
  • Hoe je bepaalde klussen moet uitvoeren.
  • Welke planten je waar kunt zetten.
  • Waar je je planten en het nodige materiaal kunt kopen. 

Je krijgt ook een overzichtsschets en beplantingsplan zodat je het eindoverzicht altijd goed voor ogen kunt houden. Tijdens de uitvoering volg ik alles mee op en kan je altijd bij me terecht met vragen. 

-Prijs vanaf € 550 excl. btw inclusief verplaatsingskosten binnen een afstand van 15 km.

Extra: Wil je zelf de handen uit de mouwen steken maar voel je je toch een beetje onzeker? Geen probleem, je kunt me ook inhuren om je te helpen bij de aanplanting of het uitvoeren van bepaalde werken. 

-Prijs per 3,5 uur: vanaf €150 excl. btw inclusief verplaatsingskosten binnen een afstand van 15 km. 

 

03. Geef het uit handen

Geen tijd om zelf aan en in de tuin te werken? Ik doe het voor jou!

Na een grondige tuinanalyse maak ik een implementatieplan op maat van jouw tuin en en jouw wensen en neem ik de praktische uitvoering volledig op mij. Ik zorg voor de volledige aanplanting en  het onderhoud van je belevingstuin als je dat wenst.

Het enige wat jij hoeft te doen is de aankoop van de planten en het materiaal. * De aankooplijst krijg je van mij.

Prijs per 3,5 uur vanaf €150 excl. btw inclusief verplaatsingskosten binnen een afstand van 15 km. 

 

 

51165408878_e46f1ccaae_o

Sommige aanpassingen of specifieke werken vereisen een te grote en deskundige  aanpak om op jezelf te doen. Denk aan funderingen, bepaalde constructies, stabilisering , grond afgraving, … Het is dus mogelijk dat naargelang de aanpassingen je een deel uit handen moet geven. In dat geval verwijs ik je graag door naar een ecologisch tuinaannemer. 

 

*Omdat ik ecologie volledig doortrek in mijn levenstijl, verplaats ik mij met het openbaar vervoer en de fiets. Je hoeft niet al het werkmateriaal nieuw aan te kopen. Vraag zeker aan familie, vrienden of buren of je van hen materiaal kunt lenen. Da’s nog ecologischer tuinieren!